Over ons Kontakt Aanbiedingen Machine info
 
De Wasmachine Gigant vergelijkt iedere dag de prijzen van 8 witgoed winkels. Wij weten wie de goedkoopste is!
Wasmachines Wasdrogers Was/Droogcombinaties Condensdrogers Vaatwassers

Wasdrogers

Een wasdroger, ook wel droogtrommel of droogkast genoemd, is een apparaat om wasgoed, nadat het gecentrifugeerd is, te drogen. Het vochtige wasgoed wordt in een trommel gedaan. Deze trommel draait rond terwijl er warme lucht doorheen geblazen wordt.

De vorm en de afmetingen van een wasdroger zijn ongeveer zoals een wasmachine. Dat maakt het ook mogelijk om de wasdroger bovenop de wasmachine te plaatsen, mits de wasmachine daarvoor geschikt is. De wasmachine is wel altijd het onderste apparaat, omdat deze veel zwaarder is en meer trillingen veroorzaakt door het hoge toerental.

Er zijn twee verschillende methoden om het water af te voeren. De vochtige lucht kan via een flexibele slang naar buiten afgevoerd worden, of het vocht kan met een condensor opgevangen worden in een opvangbakje. Een luchtafvoerdroger is vlugger klaar dan een condensdroger, maar kost omgerekend meer energie. Een condensdroger vergt gemiddeld slechts een derde van de energie van een luchtafvoerdroger, vooral omdat de warmte binnen blijft en niet nutteloos de ruimte in of naar buiten wordt geblazen. Een condensdroger is door meer onderdelen (extra ventilator waterpomp en condensor) meer storingsgevoelig.

De temperatuur van de warme lucht is belangrijk. Als deze te hoog is, kan kunststof kleding gaan smelten. Moderne typen wasdrogers hebben een sensor waardoor de wasdroger stopt als de was droog is. Sommige soorten textiel kunnen echter beter niet met de wasdroger gedroogd worden.

Vanzelfsprekend kost het elektrisch vermogen om de lucht te verwarmen. De verwarming gebeurt met een verwarmingselement wat een hoog energieverbruik tot gevolg heeft. Andere typen wasdrogers gebruiken gas of warmtepomp techniek. Dit om het energieverbruik naar beneden te brengen.

In 2004 had ongeveer 60% van de Nederlandse huishoudens een wasdroger.

Als een wasdroger niet goed onderhouden wordt (bijvoorbeeld als de pluizenfilter niet wordt schoongehouden), kan er brand ontstaan. Jaarlijks ontstaan in Nederland enkele honderden woningbranden door het gebruik van wasdrogers. Volgens verzekeringsmaatschappij Interpolis, was dat de oorzaak van 5% van de bij haar gemelde woningbranden. Interpolis schat de totale schade per jaar in Nederland op zo'n vijf miljoen euro.

Het gevaar wordt vergroot, doordat wasdrogers vaak op zolder of in een berging staan, of 's nachts worden gebruikt vanwege de goedkopere nachtstroom. Daardoor wordt een beginnende brand niet direct opgemerkt.
 

Zoeken met filters:

Selecteer type:
Wasmachines
Wasdrogers
Was/droog combi's
Condensdrogers
Vaatwasser

0/2000/#price_from/#price_to
0
2000
De Wasmachine Gigant is de grootste online prijsvergelijk site voor wasmachines, wasdrogers en ander witgoed in nederland. Wij verkopen
zelf geen produkten, maar geven een duidelijk en onafhankelijk overzicht
van de goedkoopste winkels. Gemakkelijk, simpel en snel.

Dagelijks importeren wij alle witgoed produkten van 8 winkels in onze database, en vergelijken de prijzen. Op een simpele en gemakkelijke manier is gelijk te zien welke winkel op dit moment aanbiedingen heeft en de goedkoopste is met jouw type wasmachine, wasdroger of vaatwasser!
Copyright 2010-2012 Wasmachine Gigant, Amersfoort.
Alle rechten voorbehouden

Gebruiksvoorwaarden
Privacy Policy